fbpx
starostlivost-o-plet-rozjasni-tvar
RÔZNE

Dajte vašej pleti to, čo potrebuje

AK CHCETE, ABY VAŠA POKOŽKA PÔSOBILA MLADISTVO, VOĽTE KVALITNÉ KOZMETICKÉ PRÍPRAVKY A PRODUKTY, KTORÉ JEJ POSKYTNÚ POTREBNÚ HYDRATÁCIU A REGENERÁCIU. DOBRÝM TIPOM SÚ PLEŤOVÉ VODY, KRÉMY A MASKY, KTORÉ PLETI DODAJÚ SVIEŽI VZHĽAD A TEN PODPORÍ AJ KVALITNÁ MASÁŽ.

Denná starostlivosť o pleť je základ pre dobre vyzerajúcu tvár. Kvalitná kozmetika – pleťové vody, emulzie, gély, krémy či masky udržia pružnosť a zdravý vzhľad pleti. Najmä prírodné kozmetické prípravky pokožku nielen zvlhčia a vyživia, ale urýchlia aj jej látkovú výmenu a dodajú jej potrebnú energiu. Najpodstatnejšia je hydratácia a vonkajšia hydratácia je rovnako dôležitá ako hydratácia vnútorná. Preto je pre pleť dodržiavanie pitného režimu zásadné. Najvhodnejšia je čistá voda, no tiež čaje či čerstvé ovocné a zeleninové šťavy.

Základom je hydratácia

Prečo je hydratácia pleti dôležitá? Pokožka bez vody rýchlo vädne. Rovnako, ako kvety či iné rastliny. Veľkú časť ľudskej pokožky tvorí voda, preto má voda na kvalitu pleti aj najzásadnejší vplyv.

a obsahuje priemerne okolo sedemdesiat percent vody, ktorá je nevyhnutná pre jej dobré fungovanie. Kožné bunky by sa bez dostatočného množstva vody nezaobišli a voda zároveň slúži aj ako ochranná bariéra pred znečisteným ovzduším a drsnými poveternostnými vplyvmi. Keď je koža dehydrovaná, dehydratácia sa prejaví najskôr na tvári, na krku a v oblasti dekoltu. Neskôr na rukách a ostatných častiach tela.

Čím pokožku hydratovať?

Ak pokožka nemá dostatok vody, zvykne byť mdlá, matná a spôsobuje tiež pocit suchosti či pnutia. Preto je dôležité denne používať prípravky, ktoré majú na pleť zvlhčujúce účinky. Okrem kozmetických výrobkov vašu pleť dobre zvlhčia aj domáce pleťové masky. Skvelými produktmi na výrobu domácich masiek sú melóny, avokádo, citrón, uhorka, aloe vera či med. Tieto ingrediencie tvár účinne zvlhčia, viditeľne ju zvláčnia a tiež rozjasnia.

0 KOMENTÁROV

Komentár

váš email nebude zverejnený*