fbpx
aloe-vera
BYLINKÁREŇ

ALOE VERA zbaví telo toxínov a naštartuje trávenie v každom veku

Na jar si berieme inšpiráciu z prírody a snažíme sa prebudiť naše telo zo zimného spánku. Zameriame sa sami na seba a na zlepšenie svojho zdravotného stavu. Mnoho ľudí sa preto rozhodne podstúpiť detoxikáciu, ktorá je prospešná pre telo aj myseľ. Po zime sa snažíme doplniť chýbajúce živiny z prírody a čo najlepšie prečistiť a naštartovať organizmus. Medzi najkomplexnejšie rastliny z hľadiska účinných látok sa radí práve Aloe vera. 

Poznali ju už veľmi dávno

Aloe vera (Aloe barbadensis Mill.) je označovaná ako „zázračná rastlina“ alebo „lekár v kvetináči“. Najstarší písomný záznam o Aloe Vera a jej blahodárnych účinkoch na organizmus pochádza zo starovekého Egypta, takisto sa zmienky o nej nachádzajú v indických védach, a vysoko si ju cenil aj kráľ Šalamún. Aloe obsahuje vyše 200 účinných látok, medzi ktoré patria proteíny (obsahujú 18 z 20 aminokyselín, ktoré sa nachádzajú v ľudskom tele), vitamíny, minerálne látky, enzýmy, mastné kyseliny a iné nutričné a biologicky aktívne látky, ale obsahuje aj veľké percento vody. Táto zásobáreň živín tiež priaznivo vplýva na imunitný systém, detoxikuje, má antibakteriálne a imunomodulačné vlastnosti.

Kopec zdravia v jednom

Nakoľko sme v dnešnej dobe vystavený mnohým negatívnym vplyvom ako nezdravá strava, smog či stres, čo môže mať za následky množstvo zdravotných komplikácií. Veľmi dôležitým prvkom nášho zdravia je správna funkcia tráviacej sústavy. Správny metabolizmus je predsa odrazovým mostíkom pre telo pri tvorbe životnej energie. Ak metabolizmus nefunguje správne, môžeme pociťovať zvýšenú únavu, ukladanie tukových zásob, takisto zníženú celkovú vitalitu. Štúdie uskutočnené na univerzite University of Chicago potvrdili, že aloe podporuje trávenie tým, že zlepšuje činnosť baktérií čreva a absorbovanie proteínov, vplýva na celkovú motilitu čriev. Podporuje pravidelné vyprázdňovanie a pomáha udržiavať normálnu hladinu glukózy v krvi, dokonca znižuje hladinu cholesterolu. Funguje aj ako antioxidant, ktorý napomáha znižovať riziko vzniku rakovinových ochorení a infarktu. Tiež podporuje imunitu tým, že aktivuje bunky, ktoré zabezpečujú ochranu organizmu pred baktériami a pôsobí na protizápalovú činnosť. Aloe je teda aj účinným pomocníkom pri znižovaní váhy a zároveň svojimi obsahovými látkami pomáha podporiť a udržiavať naše zdravie. V priebehu chudnutia, kedy sa uložené toxíny vyplavujú z organizmu, je vhodné užívať práve aloe, aby sa tento proces podporil. Rovnako pozitívne vplýva na pokožku, podporuje jej hydratáciu a regeneráciu.

Dôležitá aj vo farmaceutickom priemysle

Vedecké štúdie posledných desaťročí poukazujú na aloe vera ako na rastlinu nielen vhodnú na detoxikáciu, ale aj pôsobiacu v oblasti prevencie a liečby viacerých ochorení. Viac ako 700 popredných farmaceutických, potravinárskych a kozmetických spoločností v 30 krajinách sveta, využíva aloe vera ako základ pre svoje výrobky. Pokiaľ by táto rastlina nevykazovala tieto blahodarné účinky na ľudský organizmus, zrejme by nebola taká populárna aj po uplynutí niekoľkých tisícročí. Aj keď detoxikácia nie je terapia a nemôže nahradiť lekárske ošetrenie, jej absolvovanie výrazne zlepšuje zdravotný stav. Spojenie detoxikačnej metódy  s chudnutím vás môže omladiť, regenerovať a dodať nový, zdravší vzhľad.

Prečítajte si niečo viac o liečivých bylinkách.

0 KOMENTÁROV

Komentár

váš email nebude zverejnený*