fbpx
ZDRAVIE

MODERNÉ TECHNOLÓGIE SÚ PRE VŠETKÝCH

moderne-technologie-su-pre-vsetkych

Človek je taký starý, ako sa cíti. Obdiv patrí tým seniorom, ktorí vyzerajú oveľa mladšie a vitálnejšie, ako v skutočnosti sú, pretože seniorský vek sprevádzajú predsa len isté prekážky, no prináša aj mnohé pozitíva.

V seniorskom veku má človek čas na veci, ktoré nestíhal počas aktívneho života, kým bol v pracovnom procese. Na zaslúženom odpočinku sa mu otvárajú nové možnosti. Senior má dostatok času na seba, svoje záľuby a koníčky, na vzdelávanie. Mnohí začnú v seniorskom veku športovať, aby si udržali nielen dobrú kondíciu, ale aj dobrú náladu. Iní začnú cestovať a žiť viac spoločensky. Mnohé ženy a muži sa až v dôchodkovom veku dostali k tomu, aby zvládli používanie mobilu, tabletu a počítača. A vďaka moderným technológiám sa cez internet dostanú k novým informáciám, ktoré obohacujú nielen ich duševný život, ale aj praktický. 

Vitalita v každom veku

Vďaka internetu sa aj seniori môžu dozvedieť o rôznych podujatiach, objednať sa k lekárovi či pohodlne nakupovať. Internetové obchody sú dnes samozrejmosťou a väčšina ľudí chce mať pri nakupovaní čo najväčšie pohodlie. Všetci chceme nakupovať rýchlo a jednoducho, tak prečo by si tento luxus nemali dopriať aj seniori? Veď vedecké štúdie potvrdzujú, že mozgové bunky počas života nielen odumierajú, ale môžu aj vznikať. Ani seniori by sa preto nemali báť spoznávať nové veci. Dôležité je mozog neustále precvičovať. Správnym smerom idú tí, ktorí sa učia cudzie jazyky, maľujú, fotografujú, hrajú spoločenské hry, lúštia krížovky, riešia hlavolamy, navštevujú nové miesta, varia jedlá podľa nevyskúšaných receptov a komunikujú na internete. Šedej mozgovej kôre prekáža najmä rutinná činnosť. Preto je pre seniorov vhodné meniť náplň bežného dňa a skúšať nové veci.

0 KOMENTÁROV

Komentár

váš email nebude zverejnený*