fbpx
chcete-byt-stastny-nerozmyslajte-privela
MÔJ ŠTÝL, ZDRAVIE

CHCETE BYŤ ŠŤASTNÝ? NEROZMÝŠĽAJTE PRIVEĽA!

Nie je rozmýšľanie, ako rozmýšľanie… Ak svoje myšlienky nedokážete kontrolovať a pobehujú vám hlavou kade – tade, môžu vo vašej hlave aj v živote narobiť poriadny zmätok a priviesť vás až do stavu šialenstva. Pri prílišnom rozmýšľaní zistíte, že vaša myseľ sa stala vašim väzením.

Ak chcete svoju myseľ oslobodiť, upokojiť a stať sa tak slobodnejším človekom, ktorý má nad svojou mysľou kontrolu, mali by ste praktizovať tieto techniky: 

Zameriavajte svoju pozornosť na dobré stránky seba a svojho okolia

Všade okolo nás prevláda negatívne myslenie. Šíri sa z masovo komunikačných prostriedkov, z úst susedov, ba aj rodiny… Ak však zameriame svoju pozornosť na to, čo nás robí šťastnými alebo na to, za čo sme vďační, môžeme našu myseľ preškoliť, aby znovu myslela viac pozitívne. Následne začneme pociťovať väčší pokoj, pretože už nebudeme prikladať taký význam negativizmu, ktorý môžeme vidieť v sebe a všade navôkol. Energia plynie tam, kam smerujeme našu pozornosť. Pokoj mysle môžeme dosiahnuť tým, že si začneme naše myšlienky uvedomovať a zaujmeme k ním odstup. 

V priebehu dňa si opakujte upokojujúce slová

Väčšina našich myšlienok sa točí okolo toho, čo musíme ešte urobiť, čo niekto povedal, čo nás nahnevalo, rozčúlilo… v čom sme nedokonalí, čo by sme mohli urobiť lepšie, kvôli čomu sa odsudzujeme… Negatívnym myšlienkam, ktoré zapríčiňujú stres, však môžeme čeliť tak, že si pre seba budeme hovoriť jednoduché upokojujúce slová. Zakaždým, keď budeme pociťovať úzkosť, začnime si v mysli opakovať upokojujúce slová ako: pokoj, mier, láska, dobro, vľúdnosť, slnko, hviezdy, potok, vánok, pláž… predstavte si pokojnú scenériu niekde, kde ste už boli, alebo tú vysnívanú, ktorá u vás navodzuje pocit relaxu. Slová majú veľký význam a silu, preto sa ich naučme používať v náš prospech kedykoľvek sa budeme cítiť vystresovaní, či nepokojní. 

Žite tu a teraz

Zabudnite na všetky veci, ktoré chcete stihnúť zajtra, či pozajtra. Zabudnite na účty, ktoré musíte zaplatiť do budúceho týždňa, či mesiaca. Nerozmýšľajte o budúcnosti, v ktorej sa vlastne ešte ani nenachádzate. Keď dovolíte, aby sa vám podobné myšlienky neustále premietali v hlave, môže to spôsobiť v tele pocit nepokoja, či dokonca viesť k úzkosti, depresii, chronickému stresu a k iným vážnym problémom. Väčšina úzkosti má totiž pôvod v tom, že našou mysľou žijeme všade inde, len nie v prítomnosti. Takže zakaždým, keď vás začnú myšlienky odvádzať niekam inam, vráťte sa späť do prítomného okamihu.

Prerušte tok myšlienok meditáciou

Keď meditujeme, prerušíme tok myšlienok, ktoré bombardujú naše vedomie každú sekundu, a tak sa premiestnime do priestoru, kde panuje ticho. Hoci sa meditácia nezakladá na tom, že by sme mali úplne vypnúť našu myseľ, mnohí ľudia počas nej pociťujú výrazné spomalenie toku myšlienok, ako aj to, že za pomoci ovládania dychu a pri zavretých očiach dokážu samých seba lepšie vnímať. Každodenné zdolávanie prekážok sa preto pomocou meditácie stáva jednoduchším.

4 KOMENTÁROV

4 KOMENTÁROV

  1. Rakovina prsníka a prevencia | Včasná diagnostika rakoviny
    March 2, 2021 v 6:27 pm

    […] Tu si prečítate o kvalitnom spánku alebo tom ako byť šťastní. […]

  2. ROZPOZNAŤ PSYCHOPATA NIE JE JEDNODUCHÉ | Seniorka Magazín
    March 3, 2021 v 5:10 pm

    […] Až máte dospievajúcu dcéru prečítajte si ako s ňou najlepšie komunikovať. Dozvedieť sa môžte niečo a o tom, ako sa stať šťastným. […]

  3. Starostlivosť o nohy | Ako mať krásne nohy | Seniorkamagazín
    March 3, 2021 v 6:09 pm

    […] si prečítajte ako byť šťastný alebo ako liečiť krčové […]

  4. Dobrá nálada po celý deň začína raňajkami - Rodina a zdravie
    March 9, 2021 v 6:27 pm

    […] si aj o tom ako byť šťastný alebo ako si udržať sviežu […]

Komentár

váš email nebude zverejnený*