fbpx
ZDRAVIE

Máte pocit, že sa vám nedarí? Zbavte sa svojich zlozvykov

mate-pocit-ze-sa-vam-nedari-zbavte-sa-svojich-zlozvykov

Život nie je vždy fér a nie vždy sa nám dejú šťastné náhody, ktoré nám spôsobujú dôvod na radosť. Len málo ľudí si však uvedomuje, že lepší pocit zo života môžu mať aj vtedy, keď sa vzdajú určitých zlozvykov, ktoré im bránia v dobrých medziľudských vzťahoch a prežívaniu šťastia.

Zlozvyk obviňovania 

Vzdajte sa obviňovania a prestaňte hádzať vinu na iných. Nezvaľujte svoju situáciu na smolu či nešťastie. Naučte sa prijať zodpovednosť za svoj život, lebo situácie, ktoré sa vám dejú, závisia vo veľkej miere práve od vás.

Zlozvyk mať vždy pravdu

Vzdajte sa túžby mať vždy pravdu. Veľa ľudí chce mať za každú cenu pravdu, trvajú na nej, aj keď tým môžu riskovať napríklad koniec dobrého priateľstva. To naozaj za to nestojí. Ak sa ocitnete v hádke, opýtajte sa sám seba, či chcete mať radšej pravdu alebo chcete byť k človeku dobrý. Zvážte si, či vaše veľké ego stojí za stratu vzťahu. 

Zlozvyk mať všetko pod kontrolou

Vzdajte sa potreby mať všetko pod kontrolou. Je to totiž skutočne náročné a nie vždy sa vám to aj podarí. Niektoré veci sa proste vyvíjajú sami a nedokážete ich ovplyvniť. Budete sa cítiť lepšie a spokojnejšie, ak jednoducho akceptujete, že život si niekedy razí inú cestu než tú, ktorú by ste si predstavovali.

Zlozvyk seba ponižovania 

Vzdajte sa seba ponižovania a obmedzovania sa. Prestaňte si hovoriť, že ste nanič alebo že sa vám aj tak nepodarí dosiahnuť to, po čom túžite. Zmeňte prístup k samému sebe a skúste sa viac motivovať. Podporujte sa a opakujte si, aký ste šikovný a že všetko zvládnete. Verte vo svoje vlastné schopnosti.

Zlozvyk kritizovania

Vzdajte sa kritizovania. Nekritizujte veci, udalosti či ľudí okolo vás. Odpustite si predovšetkým kritiku voči ľuďom. Áno, všetci sme odlišní, vo svojej podstate sme však všetci rovnakí – všetci chceme byť šťastní, chceme ľúbiť a byť ľúbení a túžime po tom, aby sme boli chápaní. Nehodnoťte iných, neviete prečo sú takí, akí sú.

Zlozvyk sťažovania sa

Vzdajte sa sťažovania. Ak nie ste s niečím spokojný, neustálym frflaním a sťažovaním sa nič nedosiahnete. Namiesto toho sa konečne rozhýbte a zmeňte to.

Zlozvyk ohurovať iných

Vzdajte sa potreby ohúriť iných. Prestaňte sa snažiť byť niekým, kým nie ste. Ak vás ľudia nemajú radi pre to, akí ste a vyslúžite si falošný záujem či obdiv, ten vám šťastie neprinesie.

Zlozvyk vyhovárať sa

Prestaňte sa vyhovárať, prečo sa niečo nedá, prečo niečo nemôžete urobiť. Určite dobre poznáte staré známe príslovie, že kto chce, hľadá spôsoby ako to urobiť a ten, kto nechce, hľadá dôvody ako to neurobiť. Rozhodnite sa, kam chcete patriť. Medzi tých, ktorí nič nerobia a iba sa vyhovárajú, alebo medzi tých, ktorí majú odvahu pustiť sa do plnenia svojich snov a túžob. 

Zlozvyk lipnúť na minulosti

Nelipnite na niečom, čo je už dávno preč. Zahoďte smútok a nostalgiu za tým, čo sa nevráti. Časy sa zmenili a vy tiež. Nežite v minulosti, ktorá už nie je realitou. Pozerajte sa dopredu a myslite na to, ako budúcnosť využiť vo svoj prospech.

0 KOMENTÁROV

Komentár

váš email nebude zverejnený*