fbpx
za-skvelou-dovolenkou-nemusite-cestovat-daleko
MÔJ ŠTÝL, RÔZNE

Za skvelou dovolenkou nemusíte cestovať ďaleko 

Regióny Slovenska ponúkajú bohaté možnosti kultúrneho, športového i relaxačného vyžitia pre všetky generácie. Uvidíte, ako ľahko si zvolíte jeden z regiónov, ktorý poskytuje presne to, čo pre svoju rodinu hľadáte.

REGIÓN VYSOKÉ TATRY – PODHORIE

Región pod Vysokými Tatrami ponúka množstvo zaujímavých atrakcií. Top sú samozrejme Vysoké Tatry a túry do končiarov naši veľhôr. No panoramatický pohľad na ne vás bude uchvacovať počas celého pohybu v podhorí.

Určite navštívte obec Nová Lesná, kolísku horských vodcov, v parku sa o nich a tejto jedinečnosti dočítate oveľa viac. Prejdite sa cez most Jána Pavla II. , v kostole sú dokonca uložené relikvie svätého otca.  V Krásnych sadoch v Mlynici prebieha počas leta denná “lesná škola” pre deti. V neďalekom Veľkom Slavkove je archeologické nálezisko.  Glass Ateliér v Štôli je otvorený denne a môžete si tu vyfúkať aj nádoby zo skla, prejsť sa k Jánošíkovmu vodopádu, či pozrieť vojenský cintorín.

Výnimočný je aj golfový areál Black Stork vo Veľkej Lomnici, ktorý nadväzuje na prvé ihrisko v Uhorsku postavené v roku 1909.  Zahrať sa dá na 27-jamkovom ihrisku, trénovať môžu aj začiatočníci na vyznačených tréningových plochách zadarmo. Počas letných prázdnin prebieha niekoľkokrát 5-dňová  golfová škola pre juniorov od 6 do 14 rokov aj 3-dňové kurzy Zelenej karty.  Vo Veľkej Lomnici si prezrite aj kočiarové múzeum Pavla Baláža,  v ktorom je 30 rôznych kočov a saní z minulosti. Ak ste ešte nevideli zemiakové pivničky v Liptovskej Tepličke, tak toto leto sa tam iste zastavte! Je tu aj Biofarma, kde si aj v nedeľu môžete nakúpiť čerstvú bryndzu, žinčicu a ďalšie výrobky z ovčieho aj kravského mlieka. Partizánsky bunker a štôlne zas môžete navštíviť vo Vernári.

Podhorie Vysokých Tatier je rajom pre cyklistov – ponúka350 km cyklotrás rôznej náročnosti najmä v lesoch a na lúkach medzi obcami, v ktorých sa oplatí zastaviť a pozrieť si kostoly so vzácnymi freskami. Vďaka tomu si dovolenku a výhľady na tatranské štíty, ale aj okolitú prírodu užijú naozaj všetci. Či sú to milovníci zjazdov a náročných terénov, ale aj rodiny s deťmi.  Či na bicykli, pešo, s paličkami na nordic walking alebo s kočiarikom. Viac na www.tatrypodhorie.sk


MESTO BOJNICE

Je len málo turistických aglomerácií, ktoré by na malej ploche poskytovali tak veľa, ako mesto Bojnice. Nájdete tu takmer všetko pre pohyb, poznávaciu turistiku, vodu, zážitky aj podujatia. A nenachodíte sa za nimi do ďaleka.

Bojnice sa stali známe hlavne vďaka ikonickému Bojnickému zámku. Nájdete v ňom expozíciu zameranú na dobové bývanie šľachty, no veľkým lákadlom sú i pravidelné kultúrne podujatia, ktoré majú v priestoroch zámku skutočne očarujúcu atmosféru. Bojnice sú vďaka bohatým archeologickým náleziskám priam klenotom pravekých dejín. Viac sa dozviete v Múzeu praveku v areáli fascinujúcej Prepoštskej jaskyne, o ktorej vám všetko potrebné prezradia pripravené náučné panely.

V okolí Bojníc nájdu fanúšikovia pešej turistiky a cykloturistiky zaujímavú spleť turistických trás s rôznou náročnosťou. Kotlina, v ktorej sa mesto nachádza, je obkolesená pohoriami ako je Vtáčnik, Žiar, Strážovské vrchy či Malá Magura, takže o malebné výhľady nebude núdza. Pre milovníkov vody je zas k dispozícii kúpalisko Čajka.

Pre deti je ako stvorená bojnická zoologická záhrada. Veľkým ťahákom je najmä pavilón opíc, monumentálne slony a v letnej sezóne prístupná motýlia záhrada. Veľká časť areálu ZOO je pritom bezbariérová, takže si ju poľahky pozriete aj s kočíkom. Príjemnú zábavu zažije celá rodina v miestnom Dome ilúzií, kde vás rozosmejú rôzne trikové miestnosti a optické ilúzie. Ak milujete vzrušujúce súťaže, nenechajte si ujsť skvelé únikové hry v Mysterium Escape room a Escape Room Bojnice. Do Bojníc prúdia každoročne davy fanúšikov skvelého Bojnického kultúrneho leta, na ktorom čaká hostí multižánrový kultúrny festival plný rôznych koncertov, výstav, divadla, vernisáží, ktoré sa konajú v Kultúrnom centre Bojnice. www.visitbojnice.sk


REGIÓN SEVERNÝ SPIŠ – PIENINY

Tento región je z pohľadu rôznorodosti atrakcií jedným z najrozmanitejších na Slovensku. Ponúka nielen históriu, športové vyžitie, relax, zdravotné benefity, zábavno – turistické atrakcie ale aj religióznu turistiku.

Región ponúka viac než 222 km značených turistických chodníkov, ktoré vedú rázovitou krajinou s množstvom nádherných scenérií, úchvatných výhľadov a čarovných zákutí. Na neveľkom území tu nájdete vyše 80 minerálnych prameňov. Ide pri tom o pramene, ktoré nevyvierajú „len“ pramenitú vodu, ale vodu obsahujúcu množstvo minerálov, pôsobiacich priaznivo na rôzne neduhy ľudského organizmu.

V tejto súvislosti nesmieme zabudnúť na známe Vyšné Ružbachy, či KÚPELE ČERVENÝ KLÁŠTOR Smerdžonka. V regióne severného Spiša – Pienin sa tak isto nachádza jedno z najznámejších pútnických miest na Slovensku – Litmanová – Hora Zvir. Miesto je zdrojom duchovných zážitkov pre množstvo kresťanov z celého Slovenska  aj zahraničia. www.visitspis.sk


REGIÓN STREDNÉ SLOVENSKO

Región Stredné Slovensko ponúka niekoľko rôznorodých možností na trávenie voľného času. Neočarí vás len krásnymi prírodnými scenériami alebo historickými mestami, ale aj veľmi zaujímavými atraktivitami a podujatiami. Prinášame vám tipy na výlety, podujatia a zážitky, ktoré by ste si určite nemali nechať ujsť. 

Spomedzi top podujatí si nenechajte ujsť Kráľovskú svadbu. Zažijete atmosféru dobovej Kráľovskej svadby s hercami v historických kostýmoch s dobovými spevmi, tancami a hudbou. Podujatie sa uskutoční na Pustom hrade 26. a 27. augusta. Ponuku letných aktivít v regióne rozširujú čiastočne inscenované prehliadky Začnite s vysťahovaním!, ktoré očaria nielen nadšencov histórie a vojnovej techniky, ale aj tých, ktorí sa chcú o téme SNP dozvedieť viac. Uskutočnia sa v mesiacoch jún až október v jednotlivých mestách.

Ak by ste sa chceli pre zmenu rozhýbať pešou turistikou alebo cykloturistikou, nechajte sa zviesť Cyklobusom alebo Turbusom do vychytených turistických lokalít. Cyklobus pasažierov odvezie z Banskej Bystrice na Donovaly, Šachtičky, Malý Šturec a Strelníky. Ak dáte prednosť radšej turistike, tradičným Turbusom sa dostanete z centra Banskej Bystrice, až k horskému hotelu Kráľova studňa, len na skok od slávnej Krížnej.

Medzi obľúbené zážitky v regióne patria aj jazdy historickým vláčikom Expres 34 tunelov, ktorý putuje celým regiónom. Vďaka širokému záujmu bude tento rok vláčik vypravený až 4 krát a to v mesiacoch júl a august. Milovníci histórie môžu aj tento rok získať zľavnený MÚZPAS-u v hodnote len 10 eur vďaka ktorému môžete navštíviť množstvo múzeí a galérií. Z ďalších možností trávenia voľného času môžeme spomenúť, novootvorenú ferratu Pamír alebo Banský prekop na Španej Doline. Viac informácií o uvedených podujatiach a zážitkoch nájdete na webe www.centralslovakia.eu. Predpredaj vstupeniek na vybrané podujatia a zážitky je možný na webe www.zahoramizadolami.sk.

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.


REGIÓN ZÁHORIE

Región sa nachádza na západe Slovenska, na hranici s Rakúskom a Moravou. Na juhovýchode ho geograficky ohraničujú Malé Karpaty. V rámci cestovného ruchu región poskytuje vynikajúce podmienky na cykloturistiku, pešiu turistiku aj vodné atrakcie, napr. Baťov kanál či Kunovská priehrada.

Je bohatý na pamiatky z obdobia Habsburgovcov, Pálfiovcov i Habánov. Nachádzajú sa tu jedinečné liečebné kúpele Smrdáky, Národná Bazilika Slovenska v meste Šaštín Stráže, holíčsky zámok či najstaršia sakrálna stavba v strednej Európe – kostol sv. Margity Antiochijskej v Kopčanoch. V obci sa nachádza aj bývalý kráľovský žrebčín, kde je možnosť povoziť sa na koňoch.

Pre priaznivcov golfu sú k dispozícii špičkové ihriská Penati Golf Resort v Šajdíkových Humenciach a Grafobal Group Golf Resort v Skalici. Región je typický miestnymi špecialitami s chráneným územným označením ako skalický trdelník či skalický rubín. Skalické zázvorníky či „stupavské zelé“ sú vraj dokonca liečivé. Nechýba ponuka kvalitných vín napr. od Vinárstva Habsburg v Holíči či od vinárov združených vo Vínnej ceste Záhoria.

Milovníci zlatého moku môžu navštíviť pivovar Štramák či Wywar. Gastronómiu dopĺňajú reštaurácie Salaš Sobotišťan, Jozef II. či Collegium v Holíči. Záhorie poskytuje návštevníkom široké možnosti pre kvalitný výlet alebo dovolenku. Viac info na www.regionzahorie.sk.

Aktivita je realizovaná s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.


REGIÓN TURIEC

Turiec je regiónom kultúry, turizmu a zdravia. Dlhé veky príroda najprv sama, neskôr spolu s človekom, modelovali, formovali, pretvárali krajinu, kým z nej vymodelovali jeden z najkrajších kútov Slovenska – Turiec.

K vytváraniu jeho krás veľkým dielom prispela a stále prispieva voda. Je tvorcom mnohých malebných zákutí, jedinečných útvarov a čarovných scenérií. Poloha Turca medzi Fatrami zabezpečuje širokú ponuku voľnočasových aktivít. Výhľady z hrebeňov Malej a Veľkej Fatry, prechádzky malebnými dolinami, adrenalínové zážitky či sieť cyklotrás, ktorá vás prevedie celým regiónom.

Príďte si vychutnať krásu kaňonu Pivovarského potoka cez ktorý Vás prevedie Ferrata HZS alebo si vychutnajte pekný výlet k atraktívnemu Šútovskému vodopádu. Očariť vás môžu tiež mnohé kultúrno-historické klenoty, ako Múzeum Slovenskej dediny, turčianske kostolíky, múzeá a galérie alebo zrúcaniny Sklabinského a Blatnického hradu. Ak túžite po zdraví, oddychu a relaxe, odporúčame navštíviť kúpele a aquapark v Turčianskych Tepliciach. Leto plné zážitkov čaká na Vás v Turci. www.turiec.com


KÚPEĽNÉ MESTEČKO DUDINCE

Miestom dovolenky alebo výletu môžu byť aj oblasti, ktoré poznáme skôr ako kúpeľné destinácie. Obzvlášť, keď ponúkajú rovnako rozsiahle služby ako turistické letoviská. Tieto benefity poskytuje kúpeľné mestečko Dudince.

Spomedzi slovenských kúpeľov má najväčší počet slnečných dní v roku a najteplejšiu klímu. Tento benefit môžete využiť pri návšteve kúpaliska Dudinka, ktoré je otvorené počas celej letnej sezóny až do septembra.

To, čo robí kúpeľné mestečko Dudince exkluzívnym, je zázračná minerálna voda. Je dvakrát mineralizovanejšia a liečivejšia ako voda vo francúzskom Vichy a to z nej robí unikát v celej Európe. Pôsobí blahodarne na kardiovaskulárny aparát, ochorenia pohybového ústrojenstva a nervovú sústavu. Každý návštevník môže priamo ochutnať tento zázračný elixír alebo sa objednať na procedúry, masáže, či terapie v miestnych zariadeniach. Popri týchto benefitoch je často oceňovanou výhodou ticho v celom areáli. Návštevníci tu nie sú vyrušovaní hlukom rádií alebo reprodukovanou hudbou. V mestečku vládne pokoj a až meditatívne ticho. Táto harmonická atmosféra je veľmi prospešná pre návštevníkov, ktorí si chcú naozaj odpočinúť, prečistiť hlavu a skutočne relaxovať. K tomu dopomôže lesopark Búroš, ako i množstvo oddychových zón.

Pobyt v kúpeľom mestečku spríjemní Letný festival Slnka Ticha Vody. Ide o jedinečný event, ktorý bude trvať celé leto a jeho súčasťou budú koncerty, tanečné a spevácke vystúpenia, tvorivé dielne, výstavy, tanečné zábavy, joga, letné kiná. Ak by chcel niekto vyskúšať miestnu gastronómiu a výnimočné víno, zúčastniť sa môže vínnych ciest po pivničkách miestnych vinohradov.

V areáli kúpeľného mestečka sa nachádza celý rad ubytovacích zariadení. Priamo Kúpeľom Dudince patria – Liečebný dom Rubín, Liečebný dom Smaragd a kúpeľný hotel Minerál. Ubytovať sa, ale  môžete aj v Kúpeľnom dome Diamant. www.dudince.sk

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.


REGIÓN HORNÉ POVAŽIE

Super dovolenku alebo výlet ponúka aj región Horné Považie.

Pri návšteve regiónu by ste si určite nemali nechať ujsť turistiku v Manínskej tiesňave, ktorá sa nachádza len 6 km od Považskej Bystrice. Ide o prekrásny vápencový kaňon, ktorý je najužším skalným kaňonom v strednej Európe cez ktorý je vybudovaná cesta. Ubytovať sa môžete v Campingu Manínska tiesňava. Poskytuje ubytovanie v nových 2,4 a 5 lôžkových zrubových chatkách aj miesta pre stany a karavany.

Ak by ste uprednostnili hotelové ubytovanie, dobrým tipom je hotel s wellness Gino Park Palace. Hotel sa nachádza vo vynikajúcej lokalite s množstvom prírodných rezervácií a kultúrnych a historických pamiatok v okolí. Súčasťou hotela je aj wellness centrum s vírivkami, vynikajúcimi masážami a ďalšími relaxačnými službami.

V regióne sa nachádzajú aj unikátne kúpele Nimnica, v ktorých sa liečia onkologické ochorenia aj choroby obehového, dýchacieho a tráviaceho ústrojenstva. Skupinky návštevníkov nájdu miesto pre super opekačku a relax pri rekreačnom rybníku v Hornej Marikovej. K dispozícii sú grily rôznej veľkosti a pripravené ohniská aj ubytovanie v drevenicových bungalovoch. Miesto je ideálne aj pre rodiny s deťmi. V hospodárskych priestoroch sa tu chovajú husi, ovečky, sliepočky aj zajace.

Región samozrejme ponúka bohaté kultúrne leto v meste Považská Bystrica s množstvom folklórnych podujatí na ktorých vás veľmi radi privítame, alebo môžete zvoliť pobyt v prírode absolvovaním turistických alebo cykloturistických trás. www.hornepovazie.sk


REGIÓN TATRY – SPIŠ – PIENINY

Tento región na severe Slovenska, východne od Vysokých Tatier ponúka všetko, čo v rámci dobrej dovolenky nesmie chýbať a ešte aj niečo navyše – atrakcie, ktoré nikde u nás neuvidíte.

Pochôdzky regiónom odporúčame začať v historickom meste Levoča, kde si okrem baziliky Svätého Jakuba môžete prezrieť krásne námestie a mnohé vzácne budovy, vďaka ktorým je mesto zapísané v zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Neďaleko Levoče sa nachádzajú ďalšie unikátne  pamiatky. Určite by ste si nemali nechať ujsť obhliadku nádherného Kežmarského hradu, katedrály v Spišskom Podhradí či fotogenického Spišského hradu. Za návštevu určite stoja aj obce Ždiar, Červený Kláštor, Osturňa a celý región Zamaguria s originálnym folklórom.

Nádherné mesto Kežmarok

Historický Kežmarok patrí medzi najstaršie mestá tejto oblasti. V minulosti patril medzi najvýznamnejšie mestá regiónu a ponúka veľa nádherných, vzácnych pamiatok. K unikátnym atrakciám sa radí Drevený artikulárny kostol, ktorý je zapísaný medzi pamiatky UNESCO. Pri jeho návšteve sa môžete kochať maľovanou výzdobou interiéru, ktorý pripomína známu Sixtínsku kaplnku. Obdivovať môžete takisto výrazný historický oltár, súsošie Sv. Trojice, alebo majstrovsky vyhotovenú krstiteľnicu pochádzajúcu až z roku 1690. V interiéri si určite všimnete aj bohato zdobenú kazateľnicu alebo barokový organ.

Historická Levoča

Široko známym v tomto regióne je aj mesto Levoča. Asi najznámejšou pamätihodnosťou mesta je Bazilika minor Sv. Jakuba s obdivovaným a unikátnym oltárom, ktorý vytvoril majster Pavol. Oltár dosahuje výšku takmer 19 metrov. Vďaka týmto rozmerom je najvyšším oltárom svojho druhu na svete. Keď už navštívite tento kostol, určite vystúpte aj do veže baziliky, ktorá je počas leta sprístupnená. Je vysoká až 70 metrov a ponúka výhľad na široké okolie.

Ochlaďte sa v revitalizovanej vodnej nádrži

Ak by ste sa chceli po prechádzkach mestami schladiť, navštívte novinku sezóny – zrevitalizovaný multifunkčný bezbariérový areál za mestom Levoča (3 km od centra). V regióne ide o jedinečný projekt, ktorý prináša radosť deťom aj dospelým. Z Levoče vedie k vodnej nádrži asfaltová cesta a tiež cyklochodník, po ktorom sa pohodlne dostanete až pred brány areálu. Areál je už od svojho otvorenia veľmi obľúbený. Dôvodom sú vynikajúce podmienky na rekreáciu. Pre záujemcov o prírodné kúpanie je vyčlenená plocha, na ktorú dohliada plavčík. Maximálna hĺbka je 130 cm.

Zážitkový splav Dunajca

Unikátnou a najznámejšou atrakciou regiónu je splav rieky Dunajec z obce Majere, alebo prístaviska Pltník-Červený Kláštor. Je ideálnym miestom, kde si môžete dopriať nezabudnuteľné zážitky. Ak túžite po adrenalíne splavte ho na kanoe alebo na rafte. Najčastejším výberom návštevníkov je splav na drevených pltiach. Táto alternatíva je ideálnou, ak si chcete vychutnať prírodu a pozorovať jej krásy. Drevené plte navyše poskytujú pohodlné sedenie a nemusíte sa obávať o svoju bezpečnosť. Tento splav trvá cca 90 minút  a meria 11 kilometrov. Späť na začiatok splavu sa dostanete autobusom, bicyklom z požičovne alebo peši. Po ceste navštívte múzeum Červený Kláštor, v ktorom žil „lietajúci“ mních Cyprián.

Región Spiša a Pienin poskytuje toľko atrakcií, že na ich návštevu budete potrebovať určite niekoľko dní. V takom prípade si môžete vybrať z ponuky niekoľkých ubytovacích zariadení. Odporučiť môžeme APARTMÁNY PANORAMA Bachledka, Resort Levočská dolina, Boutique Hotel Hviezdoslav **** Kežmarok, Hotel Club***  Kežmarok, Penzión Pltník s campingom a chatami, Penzión Kaštieľ Hanus ***. Pochutnať na miestnych špecialitách pod Spišským hradom si môžete v reštaurácii Spišský salaš. Členmi OOCR Tatry Spiš Pieniny sú aj Múzeum Červený Kláštor, Združenie pltníkov Dunajec, či Canoeraft Škantár.

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

www.tatryspispieniny.sk


REGIÓN ŽITNÝ OSTROV

Zaslúžený oddych v chladivých vlnách, farebný svet tobogánov a atrakcií na vode, obdivovanie nedotknutej prírody, stretnutie so šelmami, skrotenie konských síl, gurmánske zážitky – to všetko na Žitnom ostrove.

Žitný ostrov ponúka mnoho možností zábavy a skvelých zážitkov pre každého. Či už plánujete dovolenku s deťmi, alebo chcete užiť leto s kamarátmi, poprípade by ste si dopriali romantické chvíle vo dvojici, u nás si určite prídete na svoje! Juhozápadný región Slovenska patrí medzi najteplejšie a najslnečnejšie územia.

Slnečné lúče si môžete vychutnať aj na termálnom kúpalisku v Dunajskej Strede, kde si každý môže zažiť príjemný adrenalín na tobogánoch, ktoré sú zadarmo! Vo Veľkom Mederi si užijete vlny ako na Jadrane. Dobite džunglu v ramenách Dunaja, spoznajte severnú hranicu Žitného ostrova počas vodnej túry. Doprajte si gurmánsku večeru v zážitkových reštauráciách, alebo obklopený šelmami v prvej súkromnej zoologickej záhrade na Slovensku. Na portály Kdečo.sk nájdete tipy na výlety, reštaurácie, ubytovanie a letný program, ktorý dopĺňa jedinečnú atmosféru dovolenky na najväčšom ostrove v srdci Európy.

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.


REGIÓN PONITRIE

Ochutnávanie medov na včelích farmách, výlety za najkrajšími výhľadmi aj túlanie sa mestom. V Ponitrí zažijete zábavu v meste aj v prírode.

Návšteva včelieho kráľovstva

Včelia farma a zážitková mestská medáreň sa nachádza priamo pod Nitrianskym hradom. Ponúka pozorovania včiel, prednášky o včelích produktoch, ochutnávky, výrobu sviečok z vosku či fotenie vo včelárskom oblečení. Termíny a rezervácie na www.visitnitra.eu.

Včelia farma v Choči, kde sa remeslo dedí už štyri generácie, sa pýši výrobou medzinárodne oceňovaného medu. Deti si zamilujú obrí hmyzí hotel a múzeum s včelími pomôckami. Na zážitkovej návšteve sa k včelám dostanú najbližšie ako sa len dá. Čerešničkou na torte je dýchanie včelieho vzduchu vo včelej saune. www.medovyobchod.sk

Miesto,  z ktorého je radosť kochať sa pohľadom  

Skvelým miestom na turistický výlet sú Zoborské vrchy ponúkajúce množstvo tras, náučný chodnik, Svoradov prameň aj Svoradovu jaskyňu. Po výstupe na Pyramídu, hlavný vyhliadkový bod Zobora, sa vám naskytne výhľad na celé mesto a jeho okolie. Ak budete mať štastie a počasie bude priaznivé, dovidíte až na vrcholky rakúskych Álp.

Bicykel v hlavnej úlohe

Pamätáte si na ten pocit, keď ste v detstve objavovali svet zo sedadla bicykla? Doprajte takýto zážitok aj vašim deťom. Poďte preskúmať zoborské zákutia alebo na výlet do Botanickej záhrady. Ak dávate prednosť objavovaniu miest na pešo alebo turistike, aj pre vás máme niečo. Prehliadky sa konajú počas celého leta a sú bezplatné. Termíny Potuliek nájdete na www.nitra.eu.


REGIÓN HOREHRONIE

Región Horehronie, raj v srdci Nízkych Tatier, je ako stvorený na aktívnu dovolenku pre rodiny s deťmi, dobrodruhov túžiacich po zážitkoch v objatí tajuplných hôr, ale aj pre zamilované páry či zvedavých bádateľov.

Zdolajte druhú najvyššiu vyhliadkovú vežu na Slovensku – Horné Lazy a rozjímajte nad krásami z vtáčej perspektívy. Vyberte sa na jednu z 865 km cyklotrás, ktoré vám zaručia dych berúce výhľady priamo zo sedla bicykla. Na výber máte e-biky, ale aj novinky tohtoročnej sezóny, a to cyklorikšu, tandemový bicykel či horské e-kolobežky, s ktorými zažijete plno zábavy s vetrom vo vlasoch! Dobrodružnú jazdu okúsite na Horehronských cyklodrezinách s možnosťou prestupu na Čiernohronskú lesnú železnicu.

O podujatia nebude rovnako núdza. Upírska svetlá noc v Hornej Lehote či Turistické dni Horehronia v Bystrej vás rozprúdia hudobnými a tanečnými vystúpeniami. Nebudú chýbať nostalgické jazdy Horehronským expresom cez Chmarošský viadukt či Astrovlakom za hviezdnym divadlom. Pre viac tipov klikajte na www.horehronie.sk.

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.


0 KOMENTÁROV

Komentár

váš email nebude zverejnený*