fbpx
ako-liecit-zaludok-a-travenie
ZDRAVIE

AKO LIEČIŤ ŽALÚDOK A TRÁVENIE

Žiaden zdravotný problém nevzniká náhodne. Nemoc nás skúša, dáva nám šancu k novému a hodnotnejšiemu životu. Ľudské telo pozná hlas nemoci a bolesti, ktorý nám veľmi presne a hlavne pravdivo oznamuje, že niečo vo svojom živote nerobíme správne, teda že svoje problémy riešime nesprávne, prehliadame zákony prírody a dokonca i svoje životné poslanie. Nemoc nie je trestom, je volaním o pomoc.

Tvrdenie, verím len lekárom a medicíne, je negativistickým programovaním sa- mého seba. Je aj veľmi rozšíreným tvrdením, ktoré nám bolo vnucované od ranného detstva, kde rodičia s nami pri nepatrnom probléme utekali k lekárovi, museli sme hltať tablety a tak sme sa vlastne odnaučili vôbec čosi urobiť pre dobré zdravie. Teraz je toto presvedčenie ešte posilňované aj reklamou na rôzne lieky, ktoré vás presviedčajú o tom, že keď ich budete užívať, bolesť a problémy zmiznú. Človek nie je mechanizmus, ktorý keď sa poškodí, tak ho stačí opraviť, naolejovať, premazať a čakať, že bude zas ako nový. Človek má okrem tela aj dušu. Predstavuje zložitý systém. Každá choroba je upozornením na to, kde robíme chyby a naša duša prostredníctvom choroby volá o pomoc. Duša trpí tým, že človek negatívne myslí, hromadí nevyriešené problémy a odmieta počúvať jej hlas. Samozrejme, že občas človek môže užiť liek na bolesť ak sa mu zdá, že je toho akosi priveľa na neho. Liečivé sily však nie sú v žiadnom lieku, ale v nás samotných. Každý človek má v sebe schopnosť liečiť sám seba, a preto sa nespoliehajte len na lekárov a lieky. Hovorte si častejšie, že zdravie máte vo svojich rukách.

Pri ochorení tráviaceho traktu vám odporúčam dodržať 30 dní nasledujúcu diétu:

ODPORÚČANÉ JEDLÁ

Ryža, zemiaky (pri alergiách zakázané), bryndza , ktorá je nazývaná aj probiotická bomba, cestoviny, varené alebo dusené mäso, pečivo biele alebo grahamové, polievky z koreňovej zeleniny, dusená zelenina, zaváraniny, rýchlokompóty, tvaroh 1/3 kocky za deň, rastlinné maslo, med, džem – hlavne z horských plodov, chren, bylinkové čaje, detská výživa, diétne párky, diétna saláma, čierna káva (1 šálka za deň).

ZAKÁZANÉ JEDLÁ:

Kapusta, kel, kaleráb, karfiol, uhorky, strukoviny – hrach, fazuľa, šošovica, čerstvé ovocie – jablko, banán, pomaranč atď., surová cibuľa, surový cesnak, vyprážané a pečené jedlá, údeniny,  kakao, tatarská omáčka, vajcia, chlieb a koláče z lístkového cesta, zemiaky, alkohol, zmrzlina.

0 KOMENTÁROV

Komentár

váš email nebude zverejnený*