fbpx
LIEČITEĽSTVO

RADY AKO BOJOVAŤ S VÍRUSMI

rady-ako-bojovat-s-virusmi

Radí aromaterapeutka a odborníčka na esenciálne oleje, Martina Valníčková

Esenciálna ochrana na cestách

Ideálne na cesty je mať so sebou On Guard guľôčky (beadlets), čo je vlastne štvrť kvapky zmesi On Gurd v želatinovom obale. Tieto guľôčky dezinfikujú ústnu dutinu, hrdlo a tráviaci trakt a tak nás chránia. Ďalším dobrým spoločníkom je dezinfekčný sprej na ruky. Bežné antibakteriálne gély sa dosť líšia v skutočnom účinku proti baktériám a vírusom, ale prírodné zložky, ktoré sú v certifikovaných esenciálnych olejoch túto schopnosť skutočne majú. Je ale dôležité ich pravidelne používať. Takýto sprej buď existuje už predvyrobený, v sprejovej hmle On Guard mist, alebo si ho môžete vyrobiť sami takto:

Do 10 ml sprejovej fľaštičky kvapnite 20 kvapiek esenciálnych olejov a dolejte alkoholom. Ideálne nejakým vysokopercentným, ale postačí aj obyčajná vodka. Z esenciálnych olejov, ktoré použijete si môžete zvoliť buď samotný On Guard, alebo iné antibakteriálne a protivírusové kombinácie ako napr: čajovník s peppermintom, eukalyptus s citrónom, bergamot s klinčekom, lemongrass s rozmarínom, či zázvor s citrónom.

Týmto dezinfekčným sprejom si vždy dezinfikujte ruky v prípade potreby, ale tiež môžete nastriekať aj svoj odev a vlasy a tak vytvoríte okolo seba ochrannú bublinu.

Vlastnosti esenciálnych olejov a ich vplyv na posilnenie imunity

Eukalyptus, s jeho jednoznačne rozpoznateľnou vôňou, je olej, ktorý sa vyskytuje v mnohých voľnopredajných liekoch na odhlienenie a zlepšenie dýchania. Tajomstvom jeho efektívnosti je zložka, ktorá sa nazýva 1,8-cineol, a ktorá má účinné protizápalové, a antibakteriálne vlastnosti. Výskumy ukazujú, že na to, aby sme z tohoto oleja mali žiadaný antibakteriálny účinok, stačí ho vdychovať. Vdychovanie tohoto oleja navyše stimuluje imunitný systém tým, že podporuje kľúčové imunitné bunky pri zneškodňovaní škodlivých baktérií, vírusov a iných cudzorodých látok.

Oregáno je olej, ku ktorému pociťujem veľký rešpekt vzhľadom na jeho obrovskú silu, ktorá sa prejavuje aj štiplavou prieraznosťou. Vzhľadom na to, že pri nesprávnom použití tento olej vie aj pekne popáliť, nepatrí do mojej prvej línie olejov, keď potrebujem zvládať bakteriálne, alebo vírusové infekcie. Avšak titul najsilnejšie prírodné antibiotikum tomuto oleju právom patrí a tak v prípade ťažších infekcií využívať jeho schopnosti, ktoré má kvôli vysokému obsahu karvakrolu a tymolu – čo sú látky, ktoré zabíjajú baktérie tým, že zvyšujú priepustnosť bunkových membrán.

Bergamot – citrusový olej s veľmi zvláštnou citrónovou horkastou vôňou a chuťou. Tento olej má schopnost likvidovať baktérie a vírusy, dezinfikovať prostredie a ruky. Navyše posilňuje našu imunitu tým, že dokáže redukovať cholesterol a tým pomáha krdiovaskulárnemu systému. Keď bergamot vdychujeme, okrem ochrany a podpory dýchacích ciest nás navyše aj upokojuje a jeho nádherná vôňa prispieva k pocitom sebaistoty a sebavedomej uvoľnenosti. Platí pri ňom upozornenie, že ho nemôžeme používať na odhalené časti tela, keď sa ideme opaľovať, ale ak ho použijeme na časti tela, ktoré si zakryjeme oblečením, alebo si ho dáme na večer, preniká cez pokožku a vytvára antibakeriálnu ochranu. Odporúčam pred nanášaním ho najprv zriediť pol na pol s mastným, napr. kokosovým olejom.

Čo ak niečo prekĺzne cez vašu obranu a vy skončíte s ochorením? S takým množstvom vecí, ktoré sa dejú naokolo, môže byť ťažké rozlúštiť najlepší postup, ktorým sa má čo najrýchlejšie liečiť.

NAJ tipy, ktoré môžete začať robiť okamžite, aby ste podporili svoj imunitný systém, a tým sa vyhli ochoreniu

Dostatočne si oddýchnite: vystresované, unavené telo je viac náchylnejšie k útočníkom.

Noste so sebou svoju dezinfekčnú OnGuard hmlu: posprejujte miesta ako kľučky od dverí, klávesnicu, mobilný telefón.

Dôkladne si umyte ruky s mydlom a vodou.

Vyhýbajte sa dotýkaniu tváre.

Pite dostatok vody. Pridajte kvapku zmesy pomarančového, klinčekového, škoricového, eukalyptového a rozmarínového esenciálneho oleja alebo Citrónu do vody.

Majte vo svojej blízkosti oleje na podporu imunity. 

Moje obľúbené sú zmes pomarančového, klinčekového, škoricového, eukalyptového a rozmarínového esenciálneho oleja; 

Eukalyptus, Bergamot, Čajovník, Oregano, Kadidlo, Citrón, Citrónová tráva, Kurkuma, Copaiba zmes  Air a ďalšie.   

Podporte svoje telo s výživovými doplnkami, najmä vitamín C a D, zinok

Vykúpte sa vo vani s Epsomovou soľou a esenciálnymi olejmi ako Aromatouch, Copaiba, Serenity a Citrónová tráva.

Moje TOP tipy, ktoré môžete aplikovať na akúkoľvek chorobu, aby vám pomohli rýchlo sa zotaviť:

1. Zostaňte doma a odpočívajte. Čítajte knihu. Pite čaj. Spite. Používajte oleje!

2. Pite množstvo tekutín. Pridajte esenciálne oleje na extra podporu.

3. Dýchajte ľahšie tak, že si vytvoríte z trička stan a vdychujte paru z horúceho hrnčeka, do ktorého ste pridali 4 kvapky Air, 2 kvapky Citrón, 1 kvapka Oregano.

4. Ponorte sa do horúcej vane na 20 minút s polovicou hrnčeka Epsomovej soli a esenciálnymi olejmi: 6 kvapiek Levanduľa, 5 kvapiek Čajovník a 5 kvapiek Kadidlo.

5.  Nechajte zapnutý difuzér s vaším obľúbeným esenciálnym olejom na imunitu (môj najobľúbenejší je OnGuard, ale striedam ho napr. so zmesou Air a tiež zmesami Kadidla a bergamotu, Citrónu a eukalyptu, a ďalšími kombináciami imunitných olejov). Oleje, ak to nie je už hotová zmes, rada miešam aspoň dva naraz, lebo sa tým zvyšuje ich záber na likvidáciu patogénov.

6. Použite Pepermintový alebo Levanduľový sprej ak máte horúčku.

Tu mám niekoľko BONUSOVÝCH receptov, aby ste sa cítili lepšie:

Posilňovanie imunity je najlepšia obrana proti všetkým vírusom, ktoré sa vyskytujú. So správnymi nástrojmi a postupmi môžete dať sebe a svojej rodine šancu na to, aby ste zostali zdraví po celý rok.

Prevzatie iniciatívy na ochranu seba a svojej rodiny pomocou nástrojov a zdrojov, ktoré som s vami zdieľala, je skvelý začiatok podpory vášho celkového zdravia.

Pokyny: Pridajte do difuzéru esenciálne oleje alebo pripravte zmes a naneste 1 až 2 kvapky do dlane a zhlboka sa nadýchnite 3 až 5 krát pre okamžitú úľavu od stresu a úzkosti.

Zostať v pokoji je veľmi dôležité, aby ste udržali váš imunitný systém silný. Použitie esenciálnych olejov, je skvelým spôsobom, ako dať svojmu telu podporu, ktorou musí povedať NIE panike a strachu!

http://www.esencialneoleje.sk

0 KOMENTÁROV

Komentár

váš email nebude zverejnený*