fbpx
cas-nie-je-gentleman
MÔJ ŠTÝL

ČAS NIE JE GENTLEMAN

Sviežo vyzerajúca tvár je výsledkom komplexnej starostlivosti o pleť zvonku i zvnútra. Ako to dosiahnuť? Zdravou stravou a dennou starostlivosťou o pleť, no nezabúdajte ani na to, že krajšie a mladistvejšie tvár pôsobí najmä vtedy, ak je usmiata.

Ako hlboko a v akej miere sa vrásky človeku vryjú do pokožky, závisí od génov. No vyhovárať sa však len na genetiku je trochu alibistické. Na kožu vplýva denne množstvo vonkajších aj vnútorných faktorov. Aj znečistený vzduch, slnečné žiarenie a životný štýl človeka sa podpisujú na tom, ako rýchlo starne. Dedičnosť ovplyvniť nemôžete, ale niektoré vplyvy áno. A to nie je málo.

Prejavy starnutia 

Prejavy starnutia idú prirodzene ruka v ruke s vekom a s úbytkom hormónov. Zastaviť čas nie je možné a nedá sa zastaviť ani starnutie kožných buniek. Proces je však možné do určitej miery pribrzdiť. Podľa odborníkov je najproduktívnejším faktorom starnutia UV žiarenie. Slnko má vraj na svedomí okolo 80 % prejavov starnutia pleti. Okrem UV lúčov starnutie pleti urýchľuje aj chladné ovzdušie, horúčava a vietor. Popri výkyvoch počasia je to tiež stres, nedostatok spánku, fajčenie a nesprávna či nedostatočná výživa. Naopak, pokožke prospieva zdravá strava, dobrý spánok, dostatok pohybu a pravidelné šetrné kozmetické ošetrovanie pleti, ideálne prírodnými prostriedkami.

Životný štýl 

Každé obdobie života má svoje čaro, len ho treba vedieť správne využiť. Rozdiely medzi jednotlivými generáciami sa postupne stierajú a dnes je štyridsiatnik, päťdesiatnik či šesťdesiatnik neraz sviežejší a vitálnejší, než tí mladší. Chybou je, ak človek odmieta či nevie starnúť a príliš si zakladá na svojom vzhľade. Správnym prístupom k životu môže byť atraktívny a príťažlivý každý človek, v každom veku. Svet okolo nás sa mení, je teda dobré, ak sa aj ľudia vedia meniť spolu s pribúdajúcimi rokmi, ak dokážu svojmu veku prispôsobiť svoj životný štýl. Zdravý životný štýl uprednostňuje kvalitnú stravu, veľa pohybu – ideálne v prírode, dostatok spánku, dobré medziľudské vzťahy a kopu zmysluplných záujmov či obohacujúcich koníčkov, ktoré prispievajú k vitalite a k zachovaniu mladistvosti.

seniori

Sila prírody

Na dehydrovanú, unavenú a mdlú pleť bez farby pomôže mrkvová maska, ktorá pokožke dodá ľahko opálený vzhľad. Pomocou jahodového pyré môžete svojej tvári dopriať báječné osvieženie a skvelú hydratáciu. Šťava z jahôd dokáže vyliečiť aj malé ranky. Na mastnú pleť pomôžu zemiaky, citrón, med a droždie. Citrónová šťava pokožku nielen osvieži, ale pomáha aj regulovať látkovú výmenu, tiež sťahuje póry, má vypínací efekt a bieliace účinky. Na suchú pleť pomôžu pleťové masky z pomaranča, žĺtka a pomletých mandlí. Pleť vďaka nim dosiahne prísun vitamínov a minerálov, čo ju osvieži a skvelo rozžiari. 

1 KOMENTÁROV

1 KOMENTÁROV

  1. Opotrebované kĺby | artróza kĺbov | Ako liečiť boľavé kĺby
    March 3, 2021 v 7:34 pm

    […] Prečítajte si ako mať krásnu pleť aj vo vyššom veku. […]

Komentár

váš email nebude zverejnený*