fbpx
kazda-fyzicka-bolest-je-spojena-s-emocionalnym-stavom
LIEČITEĽSTVO, ZDRAVIE

Každá fyzická bolesť je spojená s emocionálnym stavom

Telesné prejavy bolesti sú vždy sekundárne. Každý zdroj bolesti v našom tele je priamo napojený na nejaký špecifický emocionálny stav. Úlohou každého emocionálneho stavu je pripomínať nám, že v našom živote máme oblasti, na ktorých by sme mali popracovať. Tieto nedoriešené oblasti v našich životoch vnímajme ako lekcie, ktoré čakajú na to, kedy si ich osvojíme. A keď sa nám podarí si tieto lekcie osvojiť, bolesť rýchlo pominie.

Treba si uvedomiť, že telo vníma bolesť veľmi presne. Naše životné skúsenosti, zážitky a vnemy sa priamo prejavujú v našom tele. Keď zažívame emocionálny stres, naše telo nám ukáže, v ktorej oblasti nášho života je nejaký problém. Prečítajte si signály, ktoré nám telo vysiela. 

Bolesť svalov

Pretrvávajúce bolesti svalov nám naznačujú, že možno máme problém pohnúť sa v živote ďalej. Zamyslime sa nad tým, či pristupujeme s dostatočnou flexibilitou k našim skúsenostiam v práci, doma alebo k tým najtajnejším prianiam, ktoré prežívame vo svojom vnútri. Nechajme sa viac unášať prirodzeným prúdom života.

Bolesti hlavy

Bolesti hlavy obyčajne súvisia s našou neochotou vykonať jednoznačné rozhodnutie. Ak trpíte migrénou, znamená to, že keď stojíte pred problémom, tak napriek tomu, že viete, ktoré rozhodnutie je správne, aj tak k nemu nepristúpite a nevykonáte ho.

Bolesť krku

Ak vás bolieva krk a krčná chrbtica, môže to súvisieť s tým, že máte problém odpustiť druhým, ale aj sebe. Skúste sa úprimne zamyslieť nad tým, ktoré vlastnosti máte radi na sebe a aj na druhých. Zameriavať by ste sa mali najmä na tieto kladné stránky. A vedome u seba rozvíjať schopnosť odpúšťať. 

Bolesť v ramenách

Ak nás bolia ramená, môže to znamenať, že na pleciach nosíme naozaj ťažké emocionálne bremeno. Preto sa aj obrazne hovorieva, že by sme na svojich pleciach nemali nosiť problémy celého sveta. Naučme sa teda pristupovať k našim problémom prakticky a zároveň si možno uvedomíte, že niektoré problémy v našom živote sa nás v skutočnosti vôbec netýkajú – je načase prenechať ich teda tým osobám, ktorých sa tieto problémy týkajú priamo.

Bolesť žalúdka

Problémy s tráviacim traktom najčastejšie pramenia z toho, že sa cítime byť nenaplnení. V dôsledku toho potom v našom vnútri ostáva prázdna diera a začneme pociťovať smútok. Nedokážeme stráviť niektoré životné udalosti.

Bolesti hornej časti chrbta

Bolesti v hornej časti chrbta nám môžu signalizovať, že v sebe zápasíme s nedostatkom emocionálnej podpory od druhých. Máme pocit, že sme nemilovaní. Dokonca v sebe potláčame lásku a nevieme alebo nechceme ju prejaviť navonok.

Bolesti dolnej časti chrbta

Bolesti v dolnej časti chrbta nám môžu prezrádzať, že si robíme prehnané starosti o peniaze alebo znova, že nám chýba emocionálna podpora od druhých. Možno je pre vás ten správny čas, aby ste sa odvážili požiadať o zvýšenie platu. Druhá možnosť je tiež naučiť sa svoje financie trochu rozplánovať – to vám pomôže narábať s financiami efektívne a používať ich o čosi rozumnejšie.

Model.

Bolesti krížov a kostrče

Vyzerá to tak, že sedíte na nejakom probléme, ktorý by bolo treba začať riešiť. Triezvo tento problém rozanalyzujte až do jeho základov. Keď nájdete riešenie, bolesti zmiznú.

Bolesti bedier

Ak sa bojíte pohybu a zmien, môže sa to prejaviť bolesťou v bedrách. Boľavé bedrá môžu byť znakom toho, že sa príliš bránite životným zmenám a posunutiu sa v živote niekam ďalej. Bedrová bolesť môže tiež prezrádzať vašu prílišnú obozretnosť v prípade, že sa máte pre niečo rozhodnúť. Ak už dlhšie nosíte vo svojej mysli veľké myšlienky a nápady, je najvyšší čas, aby ste sa rozhodli pre ich uskutočnenie.

Bolesti lakťov

Boľavé lakte sa najčastejšie objavujú vtedy, keď sa bránime vykonať v našom živote potrebné zmeny. Ak sú vaše lakte a ruky stuhnuté, môže to znamenať, že vo vašom živote akútne chýba určitá miera flexibility.

Bolesť kolien 

Keď trpíme predstavou, že život nemá žiaden zmysel a že sa nám nedostáva žiadnej podpory, môže sa to prejavovať bolestivými kolenami. Ak vás bolieva vnútorná strana kolien, znamená to, že nepociťujete žiadnu podporu zo strany rodiny, komunity, priateľov a ani v pracovnom prostredí. Ak vás bolieva vonkajšia strana kolien, vypovedá to o problémoch vo vašich osobných vzťahoch. Učte sa byť trochu pokornejší a skromnejší.

Bolesť členkov 

Ak nás bolievajú členky, môže to znamenať, že si nevieme nič dopriať a sami seba ukracujeme o trochu potešenia. Boľavé členky nás môžu nabádať k tomu, aby sme sa začali mať trochu radi a dopriali si nejaké potešenie. 

Bolesť chodidiel

Keď máte pochmúrnu náladu a zmocňuje sa vás depresia, môže sa to prejaviť aj bolesťami v chodidlách. Príliš veľa negatívnosti sa môže odzrkadliť v tom, že chodidlá, ktoré nosia celú našu váhu, nás začnú často a pravidelne pobolievať.

1 KOMENTÁROV

1 KOMENTÁROV

  1. Imunita - čo ste možno nevedeli, ale je dobré to vedieť - Rodina a zdravie
    March 9, 2021 v 6:51 pm

    […] Prečítajte si tak isto, čo je to atopický ekzém alebo o tom, ako je fyzická bolesť spojená emocionálnymi stavmi. […]

Komentár

váš email nebude zverejnený*